Hoe voor jouw huisdier zorgen tijdens jouw welverdiende vakantie

Vakanties zijn een tijd voor ontspanning en plezier, maar ze kunnen ook wat stressvol zijn als je huisdieren hebt. Of je jouw huisdier nu meeneemt op avontuur, ze in een dierenhotel laat of ze thuis laat blijven, hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je harige vrienden goed verzorgd worden.

Huisdier tijdens de vakantie

Als jouw huisdieren thuisblijven

  1. Huisdier oppas:
    Huur een betrouwbare huisdieroppas in of vraag een vertrouwde vriend of familielid om voor je huisdier te zorgen. Zorg ervoor dat ze alle nodige informatie hebben over de verzorging van je huisdier.
  2. Gedetailleerde Instructies:
    Laat gedetailleerde instructies achter voor de huisdieroppas, inclusief voedertijden, wandelroutines voor de hond en eventuele medicijnen die je huisdier nodig heeft. Vermeld ook belangrijke gewoonten en gedragingen van je huisdier. 🐕‍🦺
  3. Noodcontacten:
    Geef de huisdieroppas jouw contactgegevens, die van een vriend of familielid in de buurt die kan komen helpen indien nodig en de contactgegevens van je dierenarts. Dit zorgt ervoor dat ze voorbereid zijn in geval van nood.
  4. Huisbeveiliging:
    Zorg ervoor dat je huis veilig is en dat je huisdier geen toegang heeft tot gebieden die gevaarlijk kunnen zijn. Controleer of ramen en deuren goed gesloten zijn en dat er geen gevaarlijke voorwerpen binnen hun bereik liggen.
  5. Comfort Items:
    Laat de favoriete speeltjes, hun gepersonaliseerd bed en dekens van je huisdier klaar liggen om ze een gevoel van veiligheid en comfort te geven terwijl je weg bent. Deze vertrouwde items kunnen helpen om angst en stress te verminderen. Laat eventueel de deur naar jouw slaapkamer open en vervang de lakens niet vlak voor je op reis vertrekt. Dit zorgt ervoor dat jouw geur langer aanwezig blijft en ze troost kunnen zoeken in jouw bed omringt door jouw geur.
  6. Regelmatige check-ins: Vraag de huisdieroppas om regelmatig in te checken met updates en foto’s van je huisdier. Dit geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat je weet dat je huisdier goed verzorgd wordt.
  7. Technologie: Overweeg het gebruik van huisdierbewakingscamera’s om je huisdier in de gaten te houden terwijl je weg bent. Sommige camera’s stellen je zelfs in staat om met je huisdier te praten en traktaties uit te delen, wat kan helpen om een gevoel van verbondenheid te behouden.
Als jouw huisdier thuis blijft

Neem je jouw viervoeters mee op vakantie?

  1. Plan vooruit:
    Zorg ervoor dat je bestemming huisdier-vriendelijk is. Zoek naar huisdiervriendelijke accommodaties, restaurants en activiteiten. Controleer ook de huisdierregels en -voorschriften van je vakantiebestemming om onaangename verrassingen te voorkomen.
  2. Reiskit:
    Pak een reiskit voor je huisdier in met voedsel, water, kommen, een riem, afvalzakjes en eventuele medicijnen die ze nodig hebben. Vergeet hun favoriete speeltje of deken niet voor extra comfort. Een EHBO-kit speciaal voor huisdieren kan ook nuttig zijn.
  3. Autoveiligheid:
    Zorg ervoor dat je huisdier veilig is in de auto. Gebruik een huisdierenautogordel, een bench, een draagtas of een huisdierenautostoel. Laat jouw huisdier nooit vrij rondlopen in de auto, dit kan gevaarlijk zijn voor zowel jou als jouw huisdier. 🚗
  4. Frequente pauzes:
    Neem tijdens lange ritten regelmatig pauzes om je huisdier te laten strekken, hun behoefte te doen en wat water te drinken. Het is ook een goed moment voor wat spel en ontspanning buiten de auto.
  5. Identificatie:
    Zorg ervoor dat je huisdier up-to-date ID-tags heeft en laat ze chippen als dat nog niet is gebeurd. Om verloren huisdieren sneller terug te krijgen, kan een naamplaatje of een gepersonaliseerde halsbad met jouw gegevens een gemakkelijke oplossing bieden. Een recente foto van je huisdier kan ook nuttig zijn voor het geval ze zoekraken.
  6. Routine:
    Probeer de gebruikelijke routine van je huisdier zoveel mogelijk aan te houden. Voed ze en wandel met ze op dezelfde tijden als thuis om stress te verminderen. 🕒
  7. Comfort in nieuwe plaatsen:
    Geef je huisdier tijd om zich aan te passen wanneer je op je bestemming aankomt. Zet een gezellig plekje voor ze op met hun bed en speelgoed om ze een gevoel van vertrouwdheid te geven.
  8. Info lokale dierenarts:
    Zoek de dichtstbijzijnde dierenarts op je vakantiebestemming op voor noodgevallen. Het is altijd beter om voorbereid te zijn! 🩺
Jouw hond mee op vakantie

Wanneer de snoezige lieverds op een dierenhotel verblijven

  1. Onderzoek:
    Kies een gerenommeerd dierenhotel met goede recensies. Bezoek de faciliteit vooraf om te zorgen dat het schoon en veilig is en dat het personeel vriendelijk en deskundig is.
  2. Gezondheidsdossiers:
    Zorg ervoor dat de vaccinaties van je huisdier up-to-date zijn en geef het dierenhotel een kopie van hun gezondheidsdossiers. Dit helpt om de gezondheid en veiligheid van alle dieren in het hotel te waarborgen.
  3. Vertrouwde items:
    Neem het favoriete bed, hun mat, speelgoed en enkele vertrouwde items van je huisdier mee om hun verblijf comfortabeler te maken. 🧸 Deze vertrouwde geuren en voorwerpen kunnen helpen om stress te verminderen.
  4. Voedsel en traktaties:
    Zorg voor voldoende voedsel en traktaties voor hun verblijf. 😻 Plotselinge veranderingen in dieet kunnen hun maag van streek maken, dus het is het beste om hun gebruikelijke dieet aan te houden.
  5. Comfort en zorg:
    Bespreek de routine, voorkeuren en speciale behoeften of medicijnen van je huisdier met het personeel. Zorg ervoor dat ze op de hoogte zijn van alle belangrijke details om je huisdier de beste zorg te bieden.
  6. Check-ins:
    Sommige dierenhotels bieden updates via tekst of e-mail. Vraag of je dagelijks updates en foto’s van je huisdier kunt ontvangen om je gemoedsrust te geven terwijl je weg bent.
  7. Terug naar huis:
    Wees er mentaal op voorbereid dat jouw huisdier misschien niet terug mee wil naar huis 😉 zeker als die net veel leuke vriendjes gemaakt heeft of elke dag in een zwembad heeft kunnen plonsen. Hoe zou je zelf zijn op het einde van een vakantie?
Huisdier op dierenhotel

Een vakantie kan een fantastische tijd zijn voor huisdieren en hun eigenaren met een beetje extra zorg en aandacht. Of je nu samen gaat genieten van de zon of een vakantie zonder huisdier plant, als je deze tips in gedachten houdt zorg je ervoor dat je harige vrienden veilig en gelukkig blijven. Ga maar op avontuur en maak wat herinneringen met of zonder je viervoetige maatjes!

Heb je leuke foto’s van jouw vakantie? Met jouw viervoeter? Deel jouw creaties op sociale media zoals FacebookInstagram of Pinterest met de tag #mysmartphoto !

Ik ben Lynn, een echte catmom en, zoals al mijn collega's, een heuse chocolade liefhebber. Ik ben ook een amateur fotograaf en geef graag tips & tricks over alles wat je kan doen met jouw foto's zodat je jouw mooiste momenten kan transformeren naar tastbare herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *