Dé geboortebloem poster: een bloem voor elke maand!

Hey bloemenliefhebbers! Vandaag duiken we in de fascinerende wereld van geboortebloemen. Wist je dat elke maand van het jaar zijn eigen speciale geboortebloem heeft? Deze bloemen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar hebben ook een symbolische betekenis die helemaal past bij de maand waarin je geboren bent. Laten we een vrolijke reis maken door het jaar en ontdekken welke bloem bij jouw geboortemaand hoort!

Posters met geboortebloem

Ga direct naar jouw maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december.

Geboortebloem voor januari: Sneeuwklokjes

Januari is vaak koud en somber, maar sneeuwklokjes brengen een sprankje hoop en frisse schoonheid. Deze dappere bloemen bloeien vaak door de sneeuw heen en staan symbool voor hoop en vernieuwing.

Geschiedenis en herkomst: Sneeuwklokjes zijn afkomstig uit Europa en het Midden-Oosten. Ze werden al in de middeleeuwen gekweekt in kloostertuinen en zijn geliefd vanwege hun veerkracht en schoonheid.

Bloei: Ze bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar, meestal van januari tot maart.

Poster voor de geboortebloem van januari

Tip voor geboortekaartje: Gebruik afbeeldingen van delicate sneeuwklokjes als randversiering of achtergrond op je kaartje. Voeg een mooie tekst toe zoals “Welkom, kleine hoop in de sneeuw” om de symboliek van vernieuwing en hoop te benadrukken.

“Welkom op de wereld, kleine sneeuwvlok! Zoals het sneeuwklokje de eerste lente aankondigt, zo breng jij een nieuw begin en frisse hoop in ons leven. Je bent onze stralende belofte, gekoesterd en geliefd.”Of

“Welkom, kleine sneeuwklokje! Je bent net op tijd voor de eerste sneeuwballengevechten en warme chocolademelk. Terwijl je zachtjes de wereld in bloeit, smelten onze harten voor jou. Tijd om samen de winter te trotseren!”

Geboortebloem voor februari: Viooltjes

Voor februari hebben we schattige viooltjes als geboortebloem. Deze bloemen staan voor bescheidenheid en trouw.

Geschiedenis en herkomst: Viooltjes worden al sinds de oudheid gewaardeerd. Ze waren populair in de Griekse en Romeinse tuinen en werden vaak gebruikt in parfums en medicijnen. Eén van onze favoriete weetjes over viooltjes is dat hun blaadjes – die een prachtige hartjesvorm hebben – gebruikt werden in ‘liefdesdrankjes’.

Bloei: Viooltjes bloeien meestal in het vroege voorjaar, vanaf maart tot mei. Ze zijn klein maar krachtig, en voegen een vleugje kleur toe aan de late winter. Hun levendige paarse, gele en witte kleuren brengen vrolijkheid en belofte, precies wat we nodig hebben in deze tijd van het jaar.

Poster voor de geboortebloem van februari

Tip voor geboortekaartje: Kies voor een kaartje met een sierlijke illustratie van viooltjes in zachte paarse tinten. Voeg een romantisch citaat toe om de bescheidenheid en trouw van de bloem te weerspiegelen.

“Net als het viooltje ben jij klein, maar vol kracht en liefde.”

“Ons klein viooltje, je bent als een prachtige lentedag die een glimlach op elk gezicht tovert. Jouw tedere schoonheid en pure onschuld vullen onze harten met vreugde en warmte. We zijn zo blij met jou, klein wonder.”

“Onze kleine viooltje, je bent gearriveerd met meer flair dan een Valentijnsboeket! Net zoals je naamgenoot, bloei je zelfs in de kou. Je brengt een vleugje lente in ons leven en we kunnen niet wachten om je groot te zien worden!”

Geboortebloem voor maart: Narcissen

Als je in maart bent geboren, dan is de narcis jouw geboortebloem! Deze zonnige bloemen staan symbool voor wedergeboorte en nieuwe beginnen. Ze staan ook voor geluk en liefdevolle gedachten.

Geschiedenis en herkomst: Narcissen zijn afkomstig uit Europa, Noord-Afrika en West-Azië. Ze werden genoemd naar Narcissus, een figuur uit de Griekse mythologie die verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld.

Bloei: De bloemen bloeien in het vroege voorjaar, meestal van maart tot mei. Hun heldergele kleur brengt onmiddellijk een glimlach op je gezicht en herinnert ons eraan dat de lente echt is begonnen.

Poster voor de geboortebloem van maart

Tip voor geboortekaartje: Gebruik een vrolijke gele kleur als thema voor je kaartje, met afbeeldingen van narcissen. Voeg een tekst toe zoals “Een nieuw begin, een nieuw leven” om de betekenis van wedergeboorte te benadrukken.

“Net als de narcis, breng jij de lente in ons hart.”

“Onze lieflijke narcis, net als de bloem breng je lentezon en vreugde in ons leven. Jouw komst is als het begin van een nieuw seizoen vol hoop en kleur. Welkom, onze stralende kleine schat!”

“Hallo, kleine narcis! Net als jij piekt de lente voorzichtig om de hoek. Je bent onze gele stralende zonnestraal in het midden van maartse buien. Laat het feest maar beginnen!”

Geboortebloem voor april: Madeliefjes

April baby’s, jullie hebben het charmante madeliefje als geboortebloem. Madeliefjes symboliseren onschuld en zuiverheid. Ze staan ook voor loyaliteit en liefdevolle eenvoud.

Geschiedenis en herkomst: Madeliefjes hebben een lange geschiedenis in de folklore en mythologie. In de Romeinse tijd werden ze vaak gebruikt in kransen en medicinale bereidingen.

Bloei: Ze zijn vaak te vinden in velden en weiden, bloeiend van het vroege voorjaar tot de herfst, maar het hoogtepunt is april en mei. Met hun eenvoudige witte bloemblaadjes en gele harten, brengen ze een gevoel van jeugdigheid en vreugde.

Poster voor de geboortebloem van april

Tip voor geboortekaartje: Creëer een fris en speels kaartje met afbeeldingen van madeliefjes. Gebruik een zachte pastelachtergrond en voeg een schattige tekst toe zoals “Onze kleine madelief is geboren”.

“Zoals madeliefjes in de lente bloeien, zo laat jij ons hart stralen.”

“Welkom, lief madeliefje! Zoals jij de weiden vult met vrolijke bloesems, zo vul jij onze dagen met vreugde en licht. Je bent ons zonnestraaltje op een heldere lentedag. We koesteren je elke dag opnieuw.”

“Welkom, klein madeliefje! Jij bent de vrolijke noot in onze tuin vol regenbogen en plassen. Je bloeit met een glimlach, zelfs op de regenachtigste dagen. Laten we samen de lente dansend vieren!”

Geboortebloem voor mei: Lelietjes-van-dalen

Mei is de maand van het lieflijke lelietje-van-dalen. Deze delicate, witte bloemen symboliseren zoetheid en nederigheid. Ze symboliseren ook geluk en het terugkeren van geluk.

Geschiedenis en herkomst: Lelietjes-van-dalen zijn inheems in de koelere delen van het noordelijk halfrond. Ze worden vaak geassocieerd met de Maagd Maria en worden veel gebruikt in bruiloften vanwege hun zuivere, elegante uitstraling.

Bloei: Ze bloeien in de late lente, voornamelijk in mei. Hun kleine, klokvormige bloemen verspreiden een heerlijke geur en zijn een prachtig symbool van lente-elegantie.

Poster voor de geboortebloem van mei

Tip voor geboortekaartje: Ga voor een elegant ontwerp met witte en groene accenten, met afbeeldingen van lelietjes-van-dalen. Voeg een tekst toe zoals “Een klein wondertje, puur en zoet”.

“Zoals de lelietjes-van-dalen, ben jij ons klein en zoet wonder.”

“Hallo, klein lelietje-van-dalen! Jij ruikt zo zoet als een lenteochtend en je bent net zo delicaat. Je hebt onze harten betoverd! We kunnen niet wachten om samen avonturen te beleven tussen de bloemen.”

Geboortebloem voor juni: Rozen

Ah, juni, de maand van de rozen. Verrassend genoeg is dit niet in februari. Deze iconische bloemen staan voor liefde en passie.

Geschiedenis en herkomst: Rozen hebben een rijke geschiedenis en zijn al duizenden jaren gecultiveerd. Ze werden vereerd door de oude Grieken en Romeinen en zijn sindsdien een symbool van schoonheid en liefde.

Bloei:  Rozen bloeien meestal van de late lente tot de herfst, met juni als een van de piekmaanden. Ze komen in een regenboog van kleuren, elk met zijn eigen betekenis, maar allemaal even prachtig en geliefd.

Poster voor de geboortebloem van juni

Tips voor geboortekaartje: Kies voor een klassiek en romantisch ontwerp met rozen in verschillende kleuren. Voeg een liefdevolle tekst toe zoals “Welkom, ons roosje van liefde”.

“Zoals een roos in volle bloei, zo straal jij onze wereld in.”

“Welkom, kleine rozenknop! Zoals de roos de tuin siert met haar pracht, zo verfraai jij ons leven met jouw aanwezigheid. Jouw zoete glimlach en zachte huid zijn ons kostbaarste bezit. We houden zielsveel van je.”

“Welkom, roosje! Onze zomer heeft zijn mooiste bloei nu al bereikt. Je bent onze eigen bloemenkoningin, klaar om het leven te verfraaien met je schoonheid. Tijd voor een zomers feestje!”

Geboortebloem voor juli: Waterlelies

Tijd voor wat verfrissing in de zomermaand van juli met Waterlelies. Deze bloemen staan symbool voor zuiverheid, sereniteit en wedergeboorte. Ze symboliseren ook verlichting en vrede, omdat ze groeien in rustig water en hun bloemen openen in het zonlicht.

Geschiedenis en herkomst: Waterlelies hebben een rijke geschiedenis en worden al sinds de oudheid bewonderd. In de Griekse mythologie werden waterlelies geassocieerd met nimfen, beschermgeesten van het water. In de Egyptische mythologie werden ze geassocieerd met de zon en wedergeboorte, omdat de bloemen ’s ochtends openen en ’s avonds sluiten. Ze zijn inheems in tropische en gematigde klimaten over de hele wereld.

Bloei: Waterlelies bloeien in de zomer, meestal van juni tot september. Hun prachtige bloemen, die variëren van wit tot roze, blauw en geel, drijven sierlijk op het wateroppervlak en brengen een gevoel van kalmte en schoonheid.

Poster voor de geboortebloem van juli

Tip voor geboortekaartje: Gebruik afbeeldingen van delicate waterlelies die op het water drijven als randversiering of achtergrond op je kaartje. Voeg zachte, pastelkleuren toe en een serene tekst om de rust en schoonheid van de bloem te benadrukken.

“Zoals een waterlelie rustig op het water drijft, breng jij sereniteit en vreugde in ons leven.”

“Hallo, kleine waterlelie! Je bent gekomen als een serene drijvende bloem op een zomerse vijver. Met jouw zachte aanwezigheid breng je kalmte en schoonheid in ons leven. Laten we samen genieten van zonnige dagen en magische nachten onder de sterren!”

Geboortebloem voor augustus: Klaprozen

Augustus kinderen, jullie bloem is de klaproos! Deze krachtige bloemen staan voor vrede en hoop.Ze worden vaak geassocieerd met de herinnering aan overleden dierbaren, maar ook met verbeelding en vreedzame slaap.

Geschiedenis en herkomst: Klaprozen hebben een rijke geschiedenis en symboliek in vele culturen. In de Griekse en Romeinse mythologie werden klaprozen geassocieerd met slaap vanwege hun slaapverwekkende eigenschappen. In modernere tijden zijn klaprozen een symbool geworden van herdenking, vooral na de Eerste Wereldoorlog, toen ze groeiden op de slagvelden van Vlaanderen.

Bloei: Klaprozen bloeien meestal in de late lente tot de zomer, van mei tot augustus. Ze zijn bekend om hun felrode bloemblaadjes en zwarte harten, hoewel ze ook in andere kleuren voorkomen.

Poster voor de geboortebloem van augustus

Tip voor geboortekaartje: Gebruik afbeeldingen van heldere, rode klaprozen op een serene achtergrond. Voeg een tekst toe zoals “Geboren met de rust en schoonheid van een klaproos” om de symboliek van rust en herinnering te benadrukken.

“Zoals de klaproos in de wind danst, zo breng jij vreugde en rust in ons leven.”

“Welkom, kleine klaproos! Je bent als een vurige zonnestraal in de zomer, vol kleur en levendigheid. Je brengt een vleugje wilde schoonheid en vrolijkheid in ons leven. Tijd om samen de velden te verkennen en van het leven te genieten!”

Geboortebloem voor september: Dagbloemen

September is de maand van de dagbloemen a.k.a. de klimmende winde, met hun grote kelkbloemen staan ze voor elegantie alsook voor liefde en genegenheid die voortdurend groeit. Ze vertegenwoordigen ook hernieuwde kracht aangezien ze elke ochtend openen met de opkomende zon.

Geschiedenis en herkomst: Dagbloemen zijn inheems in tropische en subtropische gebieden over de hele wereld. Ze werden voor het eerst populair in Azië, waar ze werden gewaardeerd om hun medicinale eigenschappen en schoonheid. In Japan worden ze “asagao” genoemd, wat “ochtendgezicht” betekent, en zijn ze een geliefd onderwerp in de kunst en poëzie.

Bloei: Klimmende winden bloeien van de late lente tot de vroege herfst, met hun piekbloei in de zomermaanden. Ze openen hun bloemen bij zonsopgang en sluiten ze weer in de namiddag, waardoor ze voor een prachtig ochtendritueel zorgen.

Poster voor de geboortebloem van september

Tip voor geboortekaartje: Gebruik afbeeldingen van kleurrijke dagbloemen op een heldere, luchtige achtergrond. Voeg een tekst toe zoals “Geboren met de frisse schoonheid van een nieuwe dag” om de symboliek van hernieuwde kracht en schoonheid te benadrukken.

“Net als de dagbloem open jij elke dag met nieuwe pracht en vreugde.”

“Hallo, kleine dagbloem! Je bent als een zonnestraal op een frisse herfstdag, stralend en vol leven. Met jouw komst vieren we elke dag als een nieuw avontuur. Laten we samen de magie van september ontdekken en elke ochtend opnieuw bloeien!”

Geboortebloem voor oktober: Cosmea

Voor de oktober baby’s hebben we de vredevolle Cosmea bloemen, ook bekend als Cosmos. Ze staan symbool voor vrede, rust en bescheidenheid. Hun naam komt van het Griekse woord “kosmos,” wat “orde” of “harmonie” betekent, wat deze bloem ideaal maakt om harmonie en sereniteit te symboliseren.

Geschiedenis en herkomst: De cosmea bloem komt oorspronkelijk uit Mexico en Zuid-Amerika en werd in de 16e eeuw naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Deze prachtige bloemen zijn geliefd in tuinen vanwege hun eenvoudige schoonheid en het vermogen om vlinders aan te trekken.

Bloei: Cosmea bloeien in de late zomer tot de vroege herfst, van juli tot oktober. Ze zijn gemakkelijk te kweken en gedijen goed in zonnige plekken met goed doorlatende grond.

Poster voor de geboortebloem van oktober

Tip voor geboortekaartje: Gebruik afbeeldingen van kleurrijke cosmea bloemen op een heldere, luchtige achtergrond. Voeg een tekst toe zoals “Geboren in harmonie en vreugde” om de symboliek van vrede en rust te benadrukken.

“Net als de cosmea, breng jij vrede en schoonheid in ons leven.”

“Welkom, kleine cosmea! Je bent onze herfstbloeier, je brengt kleur en vreugde tussen de vallende bladeren. Met jouw delicate bloemblaadjes en levendige charme vul je onze dagen met sprankelende momenten. Laten we samen genieten van de prachtige herfst en alle avonturen die voor ons liggen!”

Geboortebloem voor november: Chrysanten

November is de maand van de chrysanten, bloemen die staan voor vreugde, optimisme, lang leven en loyaliteit.

Geschiedenis en herkomst: Chrysanten zijn inheems in Azië en werden voor het eerst gecultiveerd in China als een bloeiende kruidplant. Ze zijn een belangrijk symbool in de Japanse cultuur en worden vaak gebruikt in festivals en ceremonies.

Bloei: Chrysanten bloeien in de herfst, van september tot november. Ze komen in vele kleuren en vormen, en zijn een feest voor het oog tijdens de koudere maanden.

Poster voor de geboortebloem van november

Tip voor geboortekaartje: Kies voor een kaartje met rijke herfstkleuren en afbeeldingen van chrysanten. Voeg een tekst toe zoals “Net als chrysanten in de herfst, breng jij vreugde en warmte in onze dagen.”

“Onze prachtige chrysant, je bent als de bloem die zelfs in de koude maanden straalt. Jouw komst brengt licht en kleur in ons leven. Welkom, onze kostbare schat, we koesteren elk moment met jou.”

“Hallo, kleine chrysant! Net als jij trotseren we de kou met een glimlach. Je bent ons eigen herfstwonder, brengend warmte en kleur in novemberse grijsheid. Welkom, laten we samen knus de winter in!”

Geboortebloem voor december: Hulst

Tenslotte, december baby’s hebben de hulst als hun bloem. Hulst staat symbool voor bescherming en geluk. Ze zijn ook een symbool van eeuwig leven en vruchtbaarheid.

Geschiedenis en herkomst: Hulst heeft een lange geschiedenis in de folklore en werd vaak gebruikt als decoratie tijdens de winterzonnewende. In de christelijke traditie staat hulst voor de kroon van doornen die Jezus droeg.

Bloei: Deze winterharde planten bloeien van december tot februari en brengen een feestelijke sfeer met hun glanzende groene bladeren en felrode bessen.

Poster voor de geboortebloem van december

Tip voor geboortekaartje: Gebruik een feestelijk ontwerp met hulstbladeren en rode bessen. Voeg een tekst toe zoals “Ons kleine kerstwonder is geboren.”

“Welkom, kleine hulst! Je brengt vreugde en warmte tijdens de koude winterdagen. Je bent ons kerstwonder, vol liefde en hoop. We omarmen je met ons volledig hart, kleine engel.”

“Welkom, kleine hulst! Je bent ons kerstcadeau, stralend als een twinkelende lichtjesketting. Met jou erbij is het altijd feest, zelfs als de sneeuw buiten valt. Tijd om samen sneeuwpoppen te maken en kerstliedjes te zingen!”

En daar heb je het, een bloem voor elke maand! Welke is jouw geboortebloem en wat ga jij ermee doen?

Geboortebloemen

Jouw huis versieren met een geweldige poster van jouw geboortebloem? De bloem gebruiken voor het ontwerp van verschillende kaartjes zoals een geboortekaartje? Je kan de volledige bloem gebruiken maar ook enkel de vorm van het blad of enkel de verschillende kleuren.

Ook voor een trouwkaartje kan je jouw geboortebloem combineren met die van jouw geliefde en afhankelijk van de bloeiperiode de bloemen zelfs verwerken in het bruidsboeket of de zaalversiering. Mochten de bloemen dan niet in bloei zijn, kan je ze nog steeds gebruiken als inspiratie voor het kleurenpallet.

Misschien ga je binnenkort wel een bos bloemen kopen om je geboortemaand te vieren. Hoe dan ook, ik hoop dat deze bloemrijke reis door het jaar je dag een beetje vrolijker heeft gemaakt.

Happy blooming! 🌸

Deel ook jouw creaties op sociale media zoals FacebookInstagram of Pinterest met de tag #mysmartphoto !

Ik ben Lynn, een echte catmom en, zoals al mijn collega's, een heuse chocolade liefhebber. Ik ben ook een amateur fotograaf en geef graag tips & tricks over alles wat je kan doen met jouw foto's zodat je jouw mooiste momenten kan transformeren naar tastbare herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *